Summer from hell…och barn…

Denna vecka har cirka 150 barn om dagen fått lyssna till mitt verk ”Summer from hell” : en musikalisk-norénsk resa i en vit medelålders mans inre, komplett med en klingande gestaltning av ett besök på Glenn Miller Cafe i ett sommaröverhettat Stockholm. Jag hoppas barnen går relativt oskadade genom upplevelsen, och ändå med visst medlidande har lyssnat till hur musiken gestaltar plötslig kärlek i snabbköpet, ännu plötsligare åskväder och ett fullskaligt medelålders sammanbrott. Verket ingår i Årstidene -ett projekt där de nordiska musikerna (bl.a. Andreas Borregaard, Peter Friis-Johansson och Julius Pyrhönen) har beställt en årstid var av fyra nu levande nordiska tonsättare. Dessa nykomponerade verk har varvats med Maestro Piazollas versioner på samma tema. Ett lysande sätt att öppna öronen och skapa intresse hos såväl barn som vuxna för de reflekterande musikformerna. Projektet uruppfördes förra året på Färöarna, har sedan studsat mot den norska kusten och har nu alltså varit på skolturné i Danmark. Vem vet, om vi hade haft ett nationellt konsertinstitut i Sverige, kanske projektet även hade kunnat komma hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.